U bevind zich hier » Home » Assortiment » »
Openingstijden:
Dinsdag 10.00u tot 17.00u
Woensdag 10.00u tot 17.00u
Donderdag 10.00u tot 17.00u
Vrijdag 10.00u tot 17.00u
Laanstraat 78
3762 KE Soest
035 60 122 45
 
Assortiment

Klik op de assortimentssoort om te zien welke materialen wij in de winkel hebben om ze te bekijken en direct te bestellen.

 
Tips & trucs
Hieronder een lijst met allerlei trucs, tips en wetenswaardigheden op hobby gebied. De lijst is nog kort, maar iedereen wordt uitgenodigd om goede tips te delen met de andere bezoekers. Dit kunt u doen via de contactpagina.
tip 1
Uiterst veelzijdig schilderen met acrylverf kent nauwelijks technische beperkingen. De toepassingen zijn zeer gevarieerd.
top
tip 2
Acrylverf kan onverdund gebruikt worden. Het gebruik van mediums kan de mogelijkheden vergroten.
top
tip 3
Gel mediums zijn in een tube of emmer verkrijgbaar, hiermee ontstaat een smeuige massa waarmee u volume en structuur in uw
werkstuk aanbrengt.
top
tip 4
Om uw acryl-penselen schoon te maken kunt u het beste handzeep en water gebruiken.
top
tip 5
Als u met olieverf wilt gaan schilderen en niet te lang wilt wachten kunt u uw werkstuk het beste opzetten met acrylverf en dan verder
gaan met olieverf.
top
tip 6
Het principe van kleurmengen gaat uit van de drie zogenaamde primaire kleuren: rood, geel en blauw. Een kleur wordt lichter door
toevoeging van wit en donkerder met zwart, grijs stompt een kleur af.
top
tip 7
Plakkaatverf hecht op iedere vetvrije en iets poreuze ondergrond, zoals papier en karton, maar ook op hout, gips en aardewerk.
top
tip 8
Met verfpigmenten creëert u diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld kinderverf. Hier zijn de volgende benodigheden nodig: kleur-pigment, 1 kopje volle melk, 1 pipet. Doe 1 theelepel pigment in een kopje en voeg met een pipet de melk toe, roer het geheel door met een kwastje tot er een pasta ontstaat.
top
tip 9
Er in een universele verf op acryl basis die gebruikt kan worden voor gips, hout,
en op bloempotten.
top